Er is enorm veel video-, beeld- en tekstmateriaal aanwezig waarin de visie van Pim Fortuyn uiteen wordt gezet. Steeds vaker zien we dat daar gebruik van wordt gemaakt. In de afgelopen maanden kwam de weblog GeenStijl al met een 'coming out'. Bij wijze van trendbreuk werd geschreven dat Pim Fortuyn wel 'ok' was: "Begrijp ons dus niet verkeerd. Ook wij vonden Pim kewl en hadden hem maar wat graag de Haagse baasjes zien blijven interrumperen totdat de zaadspetters bij Clairy Polak in het haar hadden gezeten."
 
De hernieuwde sympathie van GeenStijl voor Pim Fortuyn bleek later dit jaar op 6 september in de column 'NOS, VARA, NPS en Het Grote Afrekenen' van 'Pritt Stift'. Hij schreef onder meer: " Eerst maar even deze zin: "In een sinds Pim Fortuyn toch al bi-polair klimaat is het politieke debat definitief in de ijstijd terecht gekomen." Mooi geformuleerd, maar aperte lulkoek. Want de zin moet eigenlijk zijn: Sinds Marcel van Dam in een uitzending van Het Lagerhuis (Vara) de heer Fortuyn 'een minderwaardig mens' noemde en daarmee de doodseskaders uit Wageningen opdracht gaf Professor Pim te liquideren is het politieke debat springlevend. En dan vooral het debat over linkse terreur. Prof. Pim werd om zeep geholpen met zes kogels, door een linkse activist, wiens genen rechtstreeks uit de jaren tachtig spermacocktail van Onkruit/Rara/Bluf komen.
 
Recentelijk verwees het 'shocklog' in de log "Kijk nou toch. Omaatje in elkaar gemept"naar de video van 'De Nacht van Fortuyn' waarin Pim zijn emotionele betoog hield tijdens het overleg met het bestuur van Leefbaar Nederland in februari 2002. Fortuyn zei toen al "Godverdomme, in mijn stad. Marokkaanse jongens, Turkse jongens, die niet die Turken niet die Marokkanen beroven, maar u en mij, ouwe vrouwtjes. En de politie? Wat doen ze? Godverdomme niks. Die zeggen als je dat zegt: u discrimineert. En dat verwoord ik van het Nederlandse volk. En ik sta ervoor. Ik sta ervoor. Mag het niet? Okee, ik respecteer u. C'est ca."
 
Pim Fortuyn wordt vaker 'teruggehaald' om huidige politici met zijn statements te confronteren. Op woensdagavond 3 december werd minister Ronald Plasterk in NOVA geconfronteerd met een opname van Pim Fortuyn uit 2002 waarin hij pleitte voor het opheffen van schoolfabrieken en terug te gaan naar de kleinere, beheersbare scholen. Terug naar de menselijke maat. En dat is nu net wat Plasterk nu wil gaan initiëren.
 
Hopelijk is dit het begin van een trend. Pim Fortuyn is al meer dan zes jaar dood. Maar zijn werk heeft eeuwigheidswaarde. Het zou geen kwaad kunnen om het videomateriaal van en over Fortuyn vaker op de Nederlandse TV te tonen.
 
PimFortuyn.com
4 december 2008