(bron: planet.nl, 16-02-2002)

In het Limburgse Gennep is een kale man die op Pim Fortuyn lijkt in elkaar geslagen, meldt de Telegraaf. Het slachtoffer werd 's nachts bij een kroeg door vier Marokkanen afgetuigd na een avondje stappen. Volgens de politie zegt de man in elkaar geslagen te zijn vanwege zijn gelijkenis met Fortuyn.

Een kale man, die sprekend op Pim Fortuyn zou lijken, blijkt het ziekenhuis in geslagen door vier Marokkanen in Gennep. Het slachtoffer, de 38-jarige Eric Holla uit Gennep, werd gisternacht bij een kroeg op de Markt gruwelijk afgetuigd na een avondje stappen.

Hij werd met lelijke verwondingen in het gezicht en kneuzingen over het hele lichaam met een ambulance naar een hospitaal vervoerd. Volgens politiezegsman Peter van Raaij verklaarde de Limburger, die zelf gedronken had, in elkaar geslagen te zijn vanwege zijn gelijkenis met de gewezen Leefbaar Nederland-voorzitter Pim Fortuyn. Holla's huisgenoot Gerwin Maas die het slachtoffer gisternacht opving, zegt dat de Fortuyn-look-a-like hardhandig getrapt en geslagen is, terwijl hij in een hoek op de grond lag. "Ze liepen over zijn hoofd heen", aldus de huisgenoot.

"Ze schopten en sloegen hem waar ze hem maar konden raken, vertelde Eric me." Volgens de politie is het slachtoffer nog niet in staat geweest om aangifte te doen.