(Bron: De Telegraaf, 21 maart 2002 )

DEN HAAG - De Lijst Pim Fortuyn klimt verder op in de opiniepeilingen en is met 29 Kamerzetels inmiddels bijna de grootste van het land. Alleen de PvdA van Ad Melkert ligt met 30 zetels nog nipt voor. Dat blijkt uit de laatste Nipo-peiling die gisteren door 2Vandaag is bekendgemaakt.

Terwijl de PvdA verder blijft zakken en nu maar liefst 15 zetels moet inleveren is de VVD voor het eerst in weken stabiel.

De liberalen verliezen echter nog steeds een forse 13 zetels en komen op 25 zetels uit.

Het CDA blijft het redelijk doen en kan onveranderd op 29 zetels rekenen, ofwel evenveel als Fortuyn. D66 verliest nog steeds enorm en daalt 8 zetels naar 6 zetels.

GroenLinks verliest een zetel en komt volgens Nipo uit op 10, terwijl de SP er juist twee wint en 7 mensen in de Kamer krijgt.

Bij de kleine christelijke partijen is het stuivertje wisselen. De Christenunie klimt van 5 naar 6, terwijl de SGP van 3 naar 2 terugzakt.

Leefbaar Nederland lijkt steeds meer zetels te verliezen aan Fortuyn en daalt van 7 naar 5 zetels. Volgens het Nipo zou ook de seniorenpartij VSP op een Kamerzetel kunnen rekenen.