(Bron: De Telegraaf, 24 april 2002)

ROTTERDAM - De Lijst Pim Fortuyn onderzoekt of de partij tot de verkiezingen een eigen krant kan uitbrengen. Een eigen medium is, volgens woordvoerder Herben, nodig omdat de gevestigde media er uitsluitend op uit lijken te zijn Pim Fortuyn in een kwaad daglicht te stellen.

Het is nog niet bekend of het een dag- , of een weekkrant wordt. Aanhangers van Fortuyn zullen het geld voor de krant op tafel moeten leggen.

Herben beschuldigt de media ervan "foutjes, en versprekingen " uit te vergroten en op te blazen. "Als we een serieus betoog hebben over bijvoorbeeld Srebrenica wordt het niet uitgezonden of gepubliceerd. Ze willen alleen relletjes."

De woordvoerder noemt het een "persoonlijke uitputtingsslag" voor het team van Fortuyn om overeind te blijven tegen alle aantijgingen. "Er heerst een oorlogsstemming. We hebben niets meer te verliezen, dus laten we terugvechten en onze eigen krant opzetten."

Begin april moest een kandidaat-Tweede-Kamerlid van de Lijst Fortuyn worden gehaald omdat hij verdacht werd van geweldpleging en vernieling. Ook zou hij als docent aan de politie-academie een leerlinge seksueel hebben geïntimideerd. Dinsdag werd bekend dat er binnen het team van Fortuyn hoogoplopende ruzie is ontstaan over een mogelijk geval van seksuele intimidatie. Woensdag volgden berichten over rechtsextremisten die ondersteuningsverklaringen hebben getekend voor de Lijst Pim Fortuyn.