(Bron: Nu.nl, 6 mei 2002)

AMSTERDAM - Volgens een recente verkiezingsenquête van Studenten.net, is Pim Fortuyn met zijn partij enorm populair onder studenten.

Hij komt als winnaar naar voren (22,75%), gevolgd door VVD (21,75%), en Groenlinks (13,00%). Maar liefst 14% van alle ondervraagde HBO-, en WO-studenten ziet hem als premier en 23% zal op 15 mei op de lijst Fortuyn stemmen.

Een ander onderzoek onder studenten van de Volkskrant laat echter een heel verschillend beeld zien. Lijst Pim Fortuyn haalt hier in totaal maar 7 zetels (5% van de stemmen).

Koplopers zijn GroenLinks (24%) en VVD (20%). Hiervoor enquêteerde de Volkskrant schriftelijk ruim 3000 studenten, verdeeld over twaalf universiteiten, over hun politieke voorkeuren.

Maar ook volgens onderzoeksbureau Intomart wordt Pim Fortuyn premier en zijn partij, LPF, de grootste, zo staat in de Volkskrant. Het bureau voorspelt dit op grond van de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam - waar Fortuyn 17 van de 45 zetels binnenhaalde - en de recente landelijke peilingen die hem 19 tot 25 zetels geven. Dit heeft hij volgens Intomart vooral aan de zwevende kiezers te danken.