De Telegraaf, 17 mei 2002

     
  AMSTERDAM - De politie gaat in opdracht van het openbaar ministerie op korte termijn onderzoek doen in de bossen tussen Epe en Nunspeet waar in december 1996 de 43-jarige milieuambtenaar Chris van der Werken werd vermoord.

Aanleiding tot dit onderzoek is de uitspraak van een vrouwelijke getuige die tegenover de politie heeft verklaard dat zij enkele dagen na de moord op de medewerker van het Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Noord-West Veluwe een man op de plek van het misdrijf heeft gezien die veel gelijkenissen vertoont met Volkert van der G.

De vrouw had in de media de foto's van de Harderwijker hoofdverdachte gezien. Het onderzoek wordt geleid door het OM in Amsterdam, hetzelfde team dat ook de moordzaak op Pim Fortuyn onderzoekt.

De zes hulzen die zijn gevonden op de plaats waar Fortuyn is doodgeschoten, behoren bij pistoolpatronen die "zeer waarschijnlijk" zijn afgevuurd met het wapen dat Volkert van der G. bij zijn arrestatie bij zich droeg. Dat stelt het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

Volgens een woordvoerder van het openbaar ministerie in Amsterdam zijn er nog geen verdere onderzoeksresultaten bekend. Het NFI onderzoekt onder meer of het wapen van Van der G. ook is gebruikt voor de moord op milieuambtenaar Chris van der Werken. De ambtenaar en Van der G. kenden elkaar.