Aanslag was tot in de puntjes voorbereid 

(Bron: De Telegraaf, 10 mei 2002)        

De moord op Pim Fortuyn was geen eenmansactie van een gevaarlijke gek, maar een samenzwering waarbij meerdere mensen betrokken waren. De aanslag was tot in de puntjes voorbereid, terwijl de plannen om andere leden van de LPF om te leggen klaar leken te liggen.

Dat blijkt uit bronnen rondom de Lijst Pim Fortuyn. In de auto van de moordenaar zijn gedetailleerde plattegronden gevonden van het huis van Pim Fortuyn en van nog drie andere leden van zijn beweging. Deze leden, Janssen van Raay, Smolders en Eerdmans, zijn inmiddels ondergedoken.
Bronnen binnen de LPF vermoeden dat achter de moordaanslag andere motieven schuilen dan die van de 'dolgedraaide en overspannen' activist die het milieu wilde beschermen. 'Omdat vier plattegronden zijn gevonden, moet er sprake zijn van een samenzwering in plaats van een eenmansactie'. Getuigen hebben de verdachte bovendien enkele uren eerder met twee anderen gezien bij een hotel waar Fortuyn een interview gaf aan Het Parool.

Pistool
De aanwezigheid van de plattegronden, het bestuderen van de situatie in het mediapark en het pistool wijzen op een lange en gedetailleerde voorbereiding van de moord. Niet alleen raakte Van der G. Pim Fortuyn op enkele vitale plekken, hij deed dit ook met een ongebruikelijk zwaar kaliber, 9 milimeter. Er zijn aanwijzingen dat enkele leden van de Lijst Pim Fortuyn zijn geschaduwd.