(Bron: De Telegraaf, 12 mei 2002)

DRIEHUIS - Het graf van Pim Fortuyn heeft dit weekeinde zeker 21.000 belangstellenden getrokken. Vooral op zondag was het met 15.000 bezoekers erg druk, zo heeft de politie gemeld. Het publiek negeerde een oproep van de politie om zondag zoveel mogelijk weg te blijven.

De oproep hing samen met moederdag, waarop het op de begraafplaats in het Noord-Hollandse Driehuis altijd al drukker is dan normaal. De politie was bang dat door de massale toestroom het verkeer in het dorpje in de gemeente Velsen volledig zou vastlopen.

Die vrees kwam echter niet uit. Het verkeerscirculatieplan dat de politie zaterdag in Driehuis instelde, bleek goed te werken. Bovendien kwamen de Fortuyn-gangers zondag volgens de politie redelijk gespreid over de dag.
Mensen die het graf van de vermoorde Rotterdamse politicus nog willen bezoeken, kunnen de komende weken dagelijks terecht op de begraafplaats in Driehuis. Het terrein is toegankelijk van 10.00 tot 17.00 uur.

Over ongeveer zes weken gaat het lichaam van Fortuyn naar Noord-Italië, waar het zal worden herbegraven in een dorpje in de provincie Pordenone, tussen Venetië en Triëst. Fortuyn had in dat dorp een buitenhuis. Hij had aangegeven daar zijn laatste rustplaats te willen.