(Bron: De Telegraaf, 7 mei 2002)        

Tijdens dat telefoongesprek, per mobiele telefoon vanaf de achterbank van zijn Daimler, vertelde Pim Fortuyn aan Harry Mens dat hij op advies van Albert de Booij (een van de oprichters van de Lijst Pim Fortuyn, red.) gisteravond zou gaan onderduiken. Harry Mens: "Pim vertelde mij dat hij niet terug zou keren naar Rotterdam, maar dat hij enkele dagen in een hotel in Leeuwarden zou gaan zitten. Hij had weer een paar ernstige bedreigingen ontvangen en Albert zei dat hij ze serieus moest nemen. Pim was er heel nuchter onder. Pim wilde geen bodyguards omdat die hem toch niet konden beschermen."

"Pim citeerde zijn moeder dan: het komt zoals het komt. Pim was niet bang. Pim was een enorme bewonderaar van Kennedy. Een mooie dood, daar maak je geschiedenis mee, zei Pim wel eens."

Hoe moet het nu verder? Harry Mens: "Stoppen met de Lijst Pim Fortuyn en de partij opheffen. Ik zal het bestuur dat ook met klem adviseren. Pim moet als signaal de geschiedenis ingaan. Laat meneer Dijkstal en meneer Balkenende de problemen maar oplossen in de geest van Pim. Bij de gevestigde partijen zitten hele capabele mensen, laten zij het signaal oppakken".

"Ik weet dat Pim helemaal niets op had met de mensen op zijn lijst. Als ik de mensen een stemadvies mag geven: stem Dijkstal of Balkenende."

"Pim wás de partij, zonder Pim is er geen partij meer. De lijst vond hij een noodzakelijk kwaad..."