(Bron: De Telegraaf, 7 mei 2002 )        

ROTTERDAM - De UEFA Cup finale tussen Feyenoord en Borussia Dortmund gaat woensdag definitief door. Dat heeft burgemeester Opstelten van Rotterdam dinsdagmiddag bekendgemaakt.

Wel is beslist dat een eventuele huldiging van de Rotterdamse ploeg niet voor het stadhuis, maar in het stadion De Kuip zal plaatsvinden. Die zal dan ook woensdag direct na de wedstrijd plaatsvinden.

Een politiewoordvoerder benadrukt dat die mogelijke festiviteiten niet te vergelijken zijn met wat er doorgaans tijdens een huldiging in het stadhuis gebeurt. "De beker wordt uitgereikt, spelers krijgen de felicitaties en de voetballers maken een ereronde. Het is echt alleen voor degenen in het stadion. Buiten is er niets te zien."

De gemeente heeft ook besloten om de activiteiten voor Feyenoord-supporters voor de wedstrijd te verplaatsen naar het Schouwburgplein. Het activiteitenprogramma was aanvankelijk gepland op de Coolsingel. Idee achter deze wijziging is dat degenen die woensdag naar het stadhuis gaan om het condoleanceregister te tekenen, geen last hebben van de supporters.

Tussen de Coolsingel en het Stadhuisplein komen daarom hoge hekken te staan, terwijl de ondernemers op het plein hebben toegezegd dat ze woensdagmiddag de muziek niet hard zetten. Woensdagmiddag wordt Fortuyn herdacht tijdens een extra raadsvergadering in het Rotterdamse gemeentehuis.

Burgemeester Opstelten zegt dat er reden is aan de maandag door de UEFA genomen beslissing te tornen. Gezien de omstandigheden is er wel aanleiding de festiviteiten te schrappen. "Stel dat Feyenoord wint dan is er geen huldiging vanuit het stadhuis. Het zou ongepast zijn zoiets te doen voordat Fortuyn ter aarde is besteld." De huldiging een week uitstellen is volgens Opstelten zinloos, omdat veel voetballers dan al weg zijn.

Feyenoord-voorzitter Van den Herik heeft laten weten de beslissing van Opstelten te respecteren. Voordat de finale woensdagavond begint, wordt een minuut stilte in acht genomen.