(Bron: Nu.nl, 7 mei 2002)        

ROTTERDAM - De begrafenis van Pim Fortuyn vindt vrijdag plaats op de begraafplaats van Driehuis-Westerveld bij IJmuiden. Dat heeft woordvoerder A. de Booij van de Lijst Pim Fortuyn dinsdagavond laten weten.

Het stoffelijk overschot wordt waarschijnlijk tijdelijk bijgezet in het familiegraf, dat de Fortuyns in Driehuis-Westerveld hebben.

Noord-Italië
Uiteindelijk is het de bedoeling dat het stoffelijk overschot naar een graf in een plaatsje in Noord-Italië gaat, waar Fortuyn een buitenhuisje had. Het gaat om Provesano di San Giorgio della Richinvelda, in de provincie Pordenone, tussen Venetië en Triëst.

Hemelvaartsdag
Het publiek kan donderdag, Hemelvaartsdag, afscheid nemen van Fortuyn in de kathedraal van Rotterdam. Het lichaam ligt dan opgebaard in de kerk aan de Mathenesserlaan. De Rotterdamse kathedraal gaat donderdag om 14.00 uur open.

Volgens woordvoerder De Booij heeft de familie van Fortuyn plannen om met het lichaam van Fortuyn een rondgang door Rotterdam te maken. Het is nog niet bekend wanneer dit plaatsheeft. Ook over de route is nog niets bekend.

Een woordvoerder van de gemeente Rotterdam zegt nog van niets te weten over dit plan. "Maar als de familie deze wens heeft, dan verwacht ik dat de gemeente en de politie ernaar zullen streven om hieraan mee te werken."

De gemeente Rotterdam zegt zich niet met de uitvaart van Fortuyn te bemoeien. Dat meldde burgemeester Opstelten eerder op dinsdag. "De uitvaart is een zaak van de familie", aldus de Rotterdamse burgemeester.