Het is precies tien jaar geleden dat het kabinet met de Fortuynisten van de LPF al na 87 dagen ten val kwam.

In minder dan drie maanden werd het gedachtegoed van Pim door zā€™n volgelingen verkwanseld en kwam het eerste kabinet Balkenende door geruzie ten val. De droom van wijlen Pim Fortuyn eindigde in een nachtmerrie.

Wat gebeurde er allemaal achter de schermen tijdens die befaamde 87 dagen? De top van de LPF ā€“ onder wie Herman Heinsbroek, Eduard Bomhoff, Ferry Hoogendijk, Hilbrand Nawijn en Harry Wijnschenk ā€“ blikt verbijsterd terug. Hadden Eduard Bomhof en Herman Heinsbroek echt slaande ruzie in de ministerraad? Was de werkelijkheid erger dan alle politieke satire die er werd gemaakt?
 

Reactie PimFortuyn.com

Het waren vooral een aantal proleten die de erfenis van Pim Fortuyn hebben verspeeld. Dat had Pim niets mee te maken en kon hij zeker niets aan doen. Helaas wordt nog steeds nooit belicht dat een groot aantal van de mensen van de LPF in die periode in rouw / in shock moet zijn geweest. Het is achteraf gezien dan ook absoluut niet slim geweest om regeringsverantwoordelijkheid te nemen. Met de bovenstaande, desastreuze ontwikkelingen als gevolg. 

Meer informatie